ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Το Interior Design διαμορφώνεται από έναν τρόπο ζωής ή και διαμορφώνει έναν τρόπο ζωής. Eξυπηρετεί την ανάγκη για ποιότητα ζωής, τόσο σε προσωπικό – επαγγελματικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Ο σκοπός της μελέτης εσωτερικής διακόσμησης είναι η δημιουργία ενός χώρου με ταυτότητα, όπου τα αρχιτεκτονικά και τα διακοσμητικά στοιχεία λειτουργούν συμπληρωματικά.

Η προσωπικότητα του κάθε πελάτη, οι επιθυμίες του, τα αγαπημένα αντικείμενα και χρώματα, δίνουν την κατεύθυνση για την επιλογή του στιλ, βάση του οποίου κτίζεται ολόκληρο το έργο. Η ανακαίνιση ή η απλή διακόσμηση – ανανέωση ενός χώρου είναι πάντα μια δημιουργική διαδικασία όλων των εμπλεκόμενων συντελεστών. Τα παλαιά στοιχεία της επίπλωσης, τα αγαπημένα αντκείμενα – κειμήλια με λίγη προσπάθεια μπορούν να αποκτήσουν μοντέρνα έως extravagance όψη, να επιπλώσουν επαρκώς ή να συμπληρώσουν την επίπλωση χαρίζοντας στους χώρους μια ξεχωριστή διακόσμηση.

Ο πλήρης φάκελος μελέτης για επιτυχημένη διαμόρφωση εσωτερικού νέου ή ανακαινισμένου χώρου και τη διακόσμησή του περιλαμβάνει:

1. Την αποτύπωση του χώρου, όπου ξεκαθαρίζονται οι οικοδομικές και κατασκευαστικές δυνατότητες των μελλοντικών επεμβάσεων, οι λειτουργικές απαιτήσεις και ο οικονομικός προϋπολογισμός.

2. Δημιουργία Mood board είναι η προσπάθεια συνδυασμού των απαιτήσεων με τις νέες προτάσεις. Είναι παράδειγματα συνδυασμού υλικών και χρωμάτων των επιμέρους στοιχείων του χώρου, με τις διακοσμητικές επιφάνειες, κουρτίνες, έργα τέχνης, ταπετσαριές κλπ. Κάποιες φορές η Mood board είναι το τελικό προϊόν της συνεργασίας, ειδικά σε περίπτωση ενός φρεσκαρίσματος χώρου, με αλλαγές κυρίως των διακοσμητικών στοιχείων.

3. Η φωτορεαλιστική απεικόνιση ολοκληρώνεται μετά από τον κύκλο συνεργασίας και επεξεργασίας και παρουσιάζει το χώρο σας όπως θα είναι μετά τις επεμβάσεις.

4. Τα κατασκευαστικά σχέδια διαστασιολογούν τα νέα οικοδομικά στοιχεία (τοίχους, οροφές, δάπεδα), τις ειδικές κατασκευές (τζάκι, κτιστά έπιπλα, κουζίνα, μπάνιο κλπ), την διαχείριση των φωτιστικών διατάξεων (βάσει της μελέτης φωτισμού), προσδιορίζουν τις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εργασίες (βάσει της διάταξης και της επίπλωσης).

5. Η προσμέτρηση υλικών και η εκτίμηση του εργατικού κόστους γίνεται με γνώμονα τα κατασκευαστικά σχέδια και είναι βασικό στοιχείο για τη διαμόρφωση του προϋπολογισμού του έργου και την τελική επιλογή υλικών.

6. Η οικονομική προσφορά εργασιών και το χρονοδιάγραμμα του έργου.

7. Οι συμβουλές για την επιλογή των υλικών της κατασκευής.

8. Η επίβλεψη και ο συντονισμός των συνεργείων με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα.

9. Τέλος, και οι συμβουλές για την αγορά της επίπλωσης και των διακοσμητικών στοιχείων του χώρου.

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ